SAFFRANSBULLAR MED LAKRITS

Härligt julbak med lakrits (20 st)



FREDRIK NYLÉN

Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd som bloggar hos Allas och har skrivit flera böcker om bakning.

Allas  fredriksfika  fredriksfika


INGREDIENSER

25 g jäst
2 dl mjölk
0,5 dl socker
0,5 g saffran
ca 6 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör

FYLLNING

75 g smör
2 msk socker
1 msk lakritspulver från Kalabrien

PENSLING OCH GARNERING
1 ägg
1 dl florsocker
1 msk vatten
Eventuellt svart pastafärg

TILLAGNING

1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
2. Mortla saffran med lite av sockret.
3. Blanda ner mjöl, resten av sockret, saffran och klicka ner smöret i mindre bitar i degvätskan. Arbeta samman det till en smidig deg.
4. Tippa upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den i lite mjöl. Kavla ut till en stor platta på 40×40 cm. Skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm.
5. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en tesked fyllning mitt på varje fyrkant.
6. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
7. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under bakduk i ca 2 timmar.
8. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.
9. Rör florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren. Om man vill kan man färga glasyren svart med pastafärg.


SAFFRANSBULLAR MED LAKRITS

härligt julbak med lakrits

Populärt

Svenskjävlar!
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Smålänningar!
3-6 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Chokade Svenskjävlar!
7-10 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Svenskjävlar! xxl
REA
Slut i lager
€20 €40
Logga in