HALLON- OCH SALTLAKRITSPAVLOVA

Marängklassiker med Svenskjävlar!



EMMA BRINK RASK

I sin blogg Brinken Bakar bjuder Emma Brink Rask på bakverk och desserter som ofta är inspirerade av proffsen men med instruktioner och tips så att alla baka dem hemma i sitt kök.
Hennes första bakbok, Baka & Spritsa, finns ute i handeln nu.



INGREDIENSER

MARÄNGNÄSTEN
100 g äggvita (ca 3 st)
220 g florsocker (3,5 dl)
1 tsk pressad citron

HALLONSÅS
125 g hallon
20 g florsocker (2 msk)

TOPPING
2 dl vispgrädde

Haupt Lakrits Svenskjävlar

TILLAGNING

Sätt ugnen på 130 grader varmluft (150 grader vanlig).
Häll alla ingredienser till marängen i en metallskål och värm över ett vattenbad.
Rör hela tiden och när det når 50-60 grader så tar du marängen från värmen och vispar den på medelhastighet tills marängen svalnat.
Spritsa eller klicka ut 6-8 marängnästen på ett bakplåtspapper på en plåt. Gör en grop i dem med en sked.
Sätt in i ugnen och grädda i 5 minuter och sänk sedan temperaturen till 80 grader varmluft (100 grader vanlig ugn) och grädda i 45 minuter till.
Ta sedan ut plåten och låt marängen svalna helt. Det här kan du göra någon dag innan servering.
Mixa och sila hallonen och blanda dem med florsockret.
Vispa grädden lätt, fyll marängen och ringla hallonsås över.
Skiva lakritsen i bitar och strö över varje bakelse.


Svenskjävlar!
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg

Populärt

Svenskjävlar!
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Salmiakbomben 4-pack
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Salmiakpulver
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Chokade Svenskjävlar!
7-10 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Logga in