CHOKLAD- OCH LAKRITSFUDGE

Fudge med rejäl lakritssmak (ca 40st)



FREDRIK NYLÉN

Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd som bloggar hos Allas och har skrivit flera böcker om bakning.


INGREDIENSER

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl muscovadosirap
50 g smör
100 g 70%-ig choklad
2 msk lakritspulver från Kalabrien
Ev. Lakritsgranulat från Kalabrien

TILLAGNING

1. Blanda grädde, socker och muscovadosirap i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp och koka tills temperaturen når 120 grader. Det tar cirka 25-30 minuter
2. Rör i smör och låt koka ytterligare 2 min.
3. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från värmen och rör i choklad och lakritspulver. Rör tills allt är välblandat.
4. Klä en form på cirka 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll fudgen i formen och låt svalna helt.
5. Skär lakritsfudgen i lagom stora bitar, och om du vill kan du rulla de i lite lakritsgranulat för extra lakrits!


Populärt

Svenskjävlar!
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Salmiakbomben 4-pack
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Salmiakpulver
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Chokade Svenskjävlar!
7-10 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Logga in