CHOKLAD- OCH LAKRITSFUDGE
Fudge med rejäl lakritssmak (ca 40st)
FREDRIK NYLÉN
INGREDIENSER
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl muscovadosirap
50 g smör
100 g 70%-ig choklad
2 msk lakritspulver från Kalabrien
Ev. Lakritsgranulat från Kalabrien
3 dl strösocker
1 dl muscovadosirap
50 g smör
100 g 70%-ig choklad
2 msk lakritspulver från Kalabrien
Ev. Lakritsgranulat från Kalabrien
TILLAGNING
1. Blanda grädde, socker och muscovadosirap i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp och koka tills temperaturen når 120 grader. Det tar cirka 25-30 minuter
2. Rör i smör och låt koka ytterligare 2 min.
3. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från värmen och rör i choklad och lakritspulver. Rör tills allt är välblandat.
4. Klä en form på cirka 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll fudgen i formen och låt svalna helt.
5. Skär lakritsfudgen i lagom stora bitar, och om du vill kan du rulla de i lite lakritsgranulat för extra lakrits!
2. Rör i smör och låt koka ytterligare 2 min.
3. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från värmen och rör i choklad och lakritspulver. Rör tills allt är välblandat.
4. Klä en form på cirka 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll fudgen i formen och låt svalna helt.
5. Skär lakritsfudgen i lagom stora bitar, och om du vill kan du rulla de i lite lakritsgranulat för extra lakrits!