GRANOLA MED LAKRITS OCH INGEFÄRA
Visst kan man krydda frukosten med lakrits!
Blomster & Bakverk blomsterochbakverk anneliesblomsterochbakverk
ANNELI ANDERSSON
Annelie Andersson driver bloggen Blomster & Bakverk som är en härlig kombination av bakning, vegetariska recept och trädgårdstips - allt illustrerat med vackra bilder.
Blomster & Bakverk blomsterochbakverk anneliesblomsterochbakverk
INGREDIENSER
250 g (6 dl) havregryn (eller boveteflingor)
150 g (2,5 dl) grovt hackad sötmandel (eller cashewnötter)
45 g (1,5 dl) kokosflingor
2 msk svarta psylliumfrön
lakritsgranulat från Kalabrien eller lakritspulver från Kalabrien
2 tsk mald ingefära
160 g (1,75 dl) vatten
4 msk rapsolja
2 msk flytande honung
75 g (1,5 dl) torkade tranbär
55 g (1 dl) pumpakärnor
150 g (2,5 dl) grovt hackad sötmandel (eller cashewnötter)
45 g (1,5 dl) kokosflingor
2 msk svarta psylliumfrön
lakritsgranulat från Kalabrien eller lakritspulver från Kalabrien
2 tsk mald ingefära
160 g (1,75 dl) vatten
4 msk rapsolja
2 msk flytande honung
75 g (1,5 dl) torkade tranbär
55 g (1 dl) pumpakärnor
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda havregryn, mandel, kokos, psylliumfrön, lakrits och ingefära i en bunke.
3. Rör ihop vatten, olja och honung och ringla över den torra blandningen. Vänd om ordentligt så att allt blandas.
4. Häll ut på bakpappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Rör om ett par gånger så att det rostas jämnt.
5. Låt granolan kallna på plåt och tillsätt sedan tranbär och pumpafrön.
6. Rör om och häll på glasburk med tätslutande lock.
2. Blanda havregryn, mandel, kokos, psylliumfrön, lakrits och ingefära i en bunke.
3. Rör ihop vatten, olja och honung och ringla över den torra blandningen. Vänd om ordentligt så att allt blandas.
4. Häll ut på bakpappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Rör om ett par gånger så att det rostas jämnt.
5. Låt granolan kallna på plåt och tillsätt sedan tranbär och pumpafrön.
6. Rör om och häll på glasburk med tätslutande lock.
GRANOLA MED LAKRITS OCH INGEFÄRA
visst kan man krydda frukosten med lakrits!
Granola med lakrits och ingefära Visst kan man krydda frukosten med lakrits! Matlagning Anneli Andersson 250 g (6 dl) havregryn (eller boveteflingor)
150 g (2,5 dl) grovt hackad sötmandel (eller cashewnötter)
45 g (1,5 dl) kokosflingor
2 msk svarta psylliumfrön
lakritsgranulat från Kalabrien eller lakritspulver från Kalabrien
2 tsk mald ingefära
160 g (1,75 dl) vatten
4 msk rapsolja
2 msk flytande honung
75 g (1,5 dl) torkade tranbär
55 g (1 dl) pumpakärnor 1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda havregryn, mandel, kokos, psylliumfrön, lakrits och ingefära i en bunke.
3. Rör ihop vatten, olja och honung och ringla över den torra blandningen. Vänd om ordentligt så att allt blandas.
4. Häll ut på bakpappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Rör om ett par gånger så att det rostas jämnt.
5. Låt granolan kallna på plåt och tillsätt sedan tranbär och pumpafrön.
6. Rör om och häll på glasburk med tätslutande lock.
150 g (2,5 dl) grovt hackad sötmandel (eller cashewnötter)
45 g (1,5 dl) kokosflingor
2 msk svarta psylliumfrön
lakritsgranulat från Kalabrien eller lakritspulver från Kalabrien
2 tsk mald ingefära
160 g (1,75 dl) vatten
4 msk rapsolja
2 msk flytande honung
75 g (1,5 dl) torkade tranbär
55 g (1 dl) pumpakärnor 1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda havregryn, mandel, kokos, psylliumfrön, lakrits och ingefära i en bunke.
3. Rör ihop vatten, olja och honung och ringla över den torra blandningen. Vänd om ordentligt så att allt blandas.
4. Häll ut på bakpappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Rör om ett par gånger så att det rostas jämnt.
5. Låt granolan kallna på plåt och tillsätt sedan tranbär och pumpafrön.
6. Rör om och häll på glasburk med tätslutande lock.