HALLON- OCH LAKRITSPANNACOTTA
En traditionell italiensk efterrätt med lakrits (4 portioner)
Allas fredriksfika fredriksfika
FREDRIK NYLÉN
Fredrik Nylén came second in Hela Sverige Bakar in 2013. Fredrik is a self-proclaimed baking geek who blogs at Allas and has written several books about baking.
Allas fredriksfika fredriksfika
INGREDIENTS
RASPBERRY PANNACOTTA
2 dl cream
2 dl fresh or frozen raspberries
2 tbsp granulated sugar
1 gelatin leaf
LICORICE PANNACOTTA
2 dl cream
2 tbsp salted licorice powder from Asia
2 tbsp granulated sugar
1 gelatin leaf
2 dl cream
2 dl fresh or frozen raspberries
2 tbsp granulated sugar
1 gelatin leaf
LICORICE PANNACOTTA
2 dl cream
2 tbsp salted licorice powder from Asia
2 tbsp granulated sugar
1 gelatin leaf
PREPARATION
The raspberry panna cotta is made from half the recipe twice to create the different layers. It is also perfectly possible to do only two layers if you want to save time.
RASPBERRY PANNACOTTA
1. Put the gelatin leaves in cold water for five minutes.
2. Heat the cream, raspberries and sugar in a pan, remove from the heat after the first bubble. Strain the liquid to get rid of all the seeds.
3. Squeeze the water out of the gelatine sheet and stir it into the hot cream mixture until it is completely dissolved. Pour into a glass and put in the fridge for about 30 minutes and it has hardened a little.
LIQUORICE PANNACOTTA
1. Place a gelatin leaf in cold water for 5 minutes.
2. Mix cream, licorice powder and sugar in a pan, heat and remove from the plate after the first bubble. Dissolve the gelatine leaf in the mixture.
3. Fill the ice cream with the licorice panna cotta and leave to harden completely in the fridge. Serve with raspberries and small meringues and herbs.
RASPBERRY PANNACOTTA
1. Put the gelatin leaves in cold water for five minutes.
2. Heat the cream, raspberries and sugar in a pan, remove from the heat after the first bubble. Strain the liquid to get rid of all the seeds.
3. Squeeze the water out of the gelatine sheet and stir it into the hot cream mixture until it is completely dissolved. Pour into a glass and put in the fridge for about 30 minutes and it has hardened a little.
LIQUORICE PANNACOTTA
1. Place a gelatin leaf in cold water for 5 minutes.
2. Mix cream, licorice powder and sugar in a pan, heat and remove from the plate after the first bubble. Dissolve the gelatine leaf in the mixture.
3. Fill the ice cream with the licorice panna cotta and leave to harden completely in the fridge. Serve with raspberries and small meringues and herbs.
HALLON- OCH LAKRITSPANNACOTTA
En traditionell italiensk efterrätt med lakrits
Lakrits- och hallonpannacotta 4 portioner Traditionell italiensk efterrätt med lakrits Desserter Fredrik Nylén Hallonpannacotta
2 dl grädde
2 dl färska eller frysta hallon
2 msk strösocker
1 gelantinblad Lakritspannacotta
2 dl grädde
2 msk saltlakritspulver från Asien
2 msk strösocker
1 gelatinblad Hallonpannacottan är gjord på halva receptet två gånger för att skapa de olika lagren. Det går utmärkt att bara göra två lager om man vill spara tid. Hallonpannacotta
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
2. Värm upp grädden, hallon och socker i en kastrull, ta av från värmen efter första bubblan. Sila av vätskan för att slippa alla kärnor.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner det i den varma gräddblandningen tills det är helt upplöst. Häll upp på glas och ställ i kylen i ca 30 minuter och det stelnat lite. Lakritspannacotta
1. Lägg ett gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter.
2. Blanda grädde, lakritspulver och socker i en kastrull, värm upp och ta av från plattan efter första bubblan. Lös upp gelatinbladet i blandningen.
3. Fyll glassen med lakritspannacottan och låt stelna helt i kylen. Servera med hallon och små maränger och kryddgrönt.
2 dl grädde
2 dl färska eller frysta hallon
2 msk strösocker
1 gelantinblad Lakritspannacotta
2 dl grädde
2 msk saltlakritspulver från Asien
2 msk strösocker
1 gelatinblad Hallonpannacottan är gjord på halva receptet två gånger för att skapa de olika lagren. Det går utmärkt att bara göra två lager om man vill spara tid. Hallonpannacotta
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
2. Värm upp grädden, hallon och socker i en kastrull, ta av från värmen efter första bubblan. Sila av vätskan för att slippa alla kärnor.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner det i den varma gräddblandningen tills det är helt upplöst. Häll upp på glas och ställ i kylen i ca 30 minuter och det stelnat lite. Lakritspannacotta
1. Lägg ett gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter.
2. Blanda grädde, lakritspulver och socker i en kastrull, värm upp och ta av från plattan efter första bubblan. Lös upp gelatinbladet i blandningen.
3. Fyll glassen med lakritspannacottan och låt stelna helt i kylen. Servera med hallon och små maränger och kryddgrönt.