COOKIES AND CREAM-MOUSSE MED SALTLAKRITS

Sött och salt I perfekt harmoni
(4 portioner)



SIMONA MUNTEAN

"En sockerkaka behöver aldrig se tråkigt ut" - det är hennes bakfilosofi. På sin blogg Cookies and Sweets bjuder hon på smarriga bakverk, enkelt dekorerade och i härliga bilder. Vi äter trots allt först och främst med ögonen. Är just nu aktuell med sin första bakbok - Simonas Söta

Blogg  cookiesandsweetsbysimona  simonamuntean_



INGREDIENSER

MOUSSE
15 stycken Oreo-kex, brutna i mindre bitar
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker

GARNERING

4-6 Oreokex, grovkrossade

Haupt Lakrits Svenskjävlar

TILLAGNING

1. I en skål lägg Oreokex och häll vispgrädden över.
2. Plasta in och ställ i kylskåp över natten eller i minst 6 timmar.
3. Vispa smeten fluffigt. Tillsätt vanilj- och florsocker. Vispa jämnt.
4. Skiva lakritsen i bitar.
5. I fyra glasburkar eller skålar fördela 2/3 delar av dem krosade Oreokexen.
6. Varva moussen och lakrits i glasen.
7. Förvaras i kylskåp till servering.
8. Håller i upp i 3–4 dagar.





COOKIES AND CREAM-MOUSSE MED SALTLAKRITS

sött och salt i perfekt harmoni

Svenskjävlar!
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg

Populärt

Svenskjävlar!
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Salmiakbomben 4-pack
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Salmiakpulver
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Chokade Svenskjävlar!
7-10 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Logga in