Saffransbiscotti med mandlar och mjuk saltlakrits
Italiensk skorpa med svensk lakrits
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 4 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 pkt saffran
- 2 dl mandlar
- 1 dl Haupt Lakrits SALT.
- ägg till pensling
Tillagning
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Knåda ihop alla ingredienser utom mandlarna och lakritsen till en ganska kladdig deg.
- Knåda sist in mandlarna och lakritsen.
- Dela degen i tre lika långa längder och rulla ut dem på en plåt.
- Pensla med ägg.
- Baka till en ljus, gyllene färg i ca. 10 minuter men tiden kan variera från ugn till ugn.
- Låt svalna.
- Sänk ugnen till 100 grader.
- Skär upp och torka i ugnen tills biscottin är helt torr.
- Förvara i burk om det blir några över.