Paleobollar med lakrits

Nyttigt recept på paleobollar med rejäl smak av lakrits
Fredrik Nylén

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd som bloggar hos Allas och har skrivit flera böcker om bakning.

Ingredienser

Tillagning

  • 1. Kärna ur och hacka dadlarna grovt
  • 2. Mixa nötterna grovt i en matberedare/mixer. Rosta nötpulvret lätt i en torr stekpanna.
  • 3. Låt nötterna svalna och tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa till en slät massa som ska gå att forma till bollar.
  • 4. Rulla degen till små bollar och rulla dem i lakritspulver eller lakritsgranulat, sedan är det bara att njuta!

PRODUKTER I RECEPTET

Slut i lager

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Kalabrien

11
Slut i lager

Matlagning och bakning

Lakritsgranulat från Kalabrien

10.50
Slut i lager

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Asien

9